Pages

سالاد بولاغ اوتی با قارچ صدفی






بولاغ اوته به زبان ترکی به معنی علف چشمه هست .  مزه ای شبیه به سبزی شاهی داره از این رو به شاهی ابی هم شناخته شده هست.

بولاغ اوتی به صورت وحشی در بسیاری از نقاط آسیا و اروپا می‌روید و انسان‌ها از دوران باستان با آن آشنا بوده و خاصیت‌های درمانی گوناگونی را به آن نسبت می‌دادند. این گیاه هم به خاطر این خاصیت‌های دارویی و هم مزهٔ تند خوش‌گوار آن مورد علاقهٔ بسیاری بوده است.

یونانیان و انگلوساکسونها بلاغ اوتی  را برای درمان طاسی مصرف می‌کرده‌اند. جرارد  آن را برای درمان یرقان سفید دختران جوان توصیه می‌کرده‌ است.
فرانسیس بیکن هم خاصیت‌های جادویی همچون جوان کردن زنان سالخورده را به بولاغ اوتی نسبت داده‌است.

ایرلندی‌ها هم ارزش خاصی برای بولاغ اوتی  قائل بوده و آن را غذای دانایان و فرزانگان می‌دانسته‌اند.
کسنوفون فرماندهٔ جنگی و مورخ یونانی از سربازانش می‌خواسته برای تقویت نیروی خود بولاغ اوتی بخورند. وی همچنین در کتاب کورش‌نامه خود در توضیح زندگی پارسیان در مراکز تربیتی آن‌ها به این نکته اشاره می‌کند که بولاغ اوتی از غذاهای اصلی آنان بوده‌است. در مورد کودکان می‌نویسد؛ «غذای عمدهٔ آن‌ها نان و بولاغ اوتی است، که از خانه با خود می‌آورند و فنجانی دارند، که با آن از رودخانه آب می‌آشامند.»

تحقیقات متعددی از اثر ضد سرطانی بولاغ اوته حکایت داشته‌است.

در سال ۲۰۱۰ تحقیق در دانشگاه ساوتمپتون نشان داد که تنها پس از چند ساعت از گذشت مصرف حدود ۸۰ گرم بولاغ اوتی، میزان مولکول‌های ضدسرطانی در خون افزایش یافته و از رشد سلول‌های سرطان پستان جلوگیری می‌شود. به این ترتیب این گیاه هم در جلوگیری از رشد سرطان پستان و هم در کمک به بهبودی مبتلایان به این بیماری و جلوگیری از عود آن مؤثر است.

مطالعه‌ای که در ژورنال «همه‌گیرشناسی سرطان» در سال ۱۹۹۵ به چاپ رسید از کاهش پیشرفت سرطان ریه در افراد سیگاری با مصرف منظم روزانه ۵۷ گرم بولاغ اوته حکایت داشت. مطالعه دیگری در دانشگاه اولستر که در «ژورنال آمریکایی تغذیه بالینی» در سال ۲۰۰۷ به چاپ رسید نشان داده که مصرف ۸۵ گرم بولاغ اوته در روز به مدت ۸ هفته حدود ٪۲۳ تخریب دی‌ان‌ای گلبول‌های سفید بر اثر سرطان را کاهش می‌دهد. اثر مثبت بولاغ اوته در افراد سیگاری چشمگیرتر است که این احتمالاً به کمبود آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن سیگاری‌ها مربوط می‌شود.

همچنین مقدار بالای ید در این گیاه آن را برای بهبود فعالیت غدهٔ تیروئید و درمان بیماران مبتلا به کم‌کاری تیروئید سودمند ساخته‌است.

از ویژگی‌های دیگر این گیاه مدر بودن، خلط آوری (که آن را برای بهبود سرفه و گلودرد مفید می‌سازد) و داشتن اسیدهای گوارشی (کمک به هضم غذا) است.






مواد لازم:

یک دسته بولاغ اوتی
قارچ صدفی
یک حبه سیر
نمک دریایی و فلفل سیاه
پنیر پارمژان
روغن زیتون بکر




جنگل گردی  من و استفاده از گیاهان و خوراکیهای طبیعی ارگانیک  و یه سالا خوشمزهه
این سبزی پر خاصیت  رو میتونید  درطبیعت کنار چشمه و ابهای روان پیدا کنید و ازش بهرمند بشید.
قارچ صدفی رو درشت خرد میکنیم . داخل قابلمه مقداری روغن زیتون میریزیم و یک حبه سیر رو خرد میکنیم میندازیم توش و بعد قارچها رو اضافه میکنیم و تفت میدیم تا قارچها خوب سرخ بشن و در نهایت بهشون کمی نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم


داخل ظرف سرو بولاغ اوتی های شسته شدمون رو میریزیم و روش قارچها رو اضافه میکنیم و کمی پنیر پارمژان درشت خرد شده اضافه مکنیم و مخلوط میکنیم



نوش جان























۲ نظر:


  1. سلام خیلی ممنون از اطلاعاتی که در دسترس می گذارید من نمیدونستم بولاغ اوتی همون واتر گرس هست .خیلی دلم می خواد بدونم کجای امریکا زندگی می کنید
    .کلا جنکل هایی که بشه خوداکی های وحشی پیداکرد

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام خواهش میکنم عزیزم

      من تگزاس زندگی میکنم عزیزم

      شاد باشید

      حذف